• Hlasovanie za projekt

          • Milí rodičia,

            podarilo sa nám s projektom "Hronkáči, hýbme sa" postúpiť do hlasovania Gesto pre mesto. Finančnú podporu získa projekt, ktorý bude mať najviac hlasov.

            Prosím, zahlasujte za náš projekt cez stránku Šaľa - Gesto pre mesto

            Cieľom projektu " Hronkáči, hýbme sa"  je podporiť aktívny pohyb detí na 1. stupni počas prestávok. Na chodbe chceme na podlahu umiestniť farebné nálepky s rôznymi motívmi (farebný had s abecedou, škôlka na skákanie, strom s číslami, twister, hodiny, chodník plný aktivít/ farebné kvietky. Tento priestor plánujeme doplniť o kužeľkovú dráhu a hádzanie krúžkov na tyč (deti si tieto 2 prvky vyrobia samy z plastových fliaš), tanečný koberec s možnosťou napájania na CD prehrávač. Celý projekt chceme zrealizovať tak, aby si každé dieťa vedelo vybrať aktivitu, ktorá ho najviac baví.

            Ďakujeme, že hlasujete!

          • Oznam pre zákonných zástupcov

          • Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v nadväznosti na vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 15 a č. 16 zo dňa 29. a 30. októbra 2020 a uznesenie vlády SRč. 693/2020 vydalo usmernenie v súvislosti s celoplošným testovaním „Spoločná zodpovednosť“.

            1. Ak dieťa, žiak, učiteľ alebo zákonný zástupca obdrží pozitívny výsledok antigénového testu(alebo ho obdrží osoba, s ktorou žije v spoločnej domácnosti), ostáva v povinnej 10-dňovej izolácii. V tomto prípade žiak nenavštevuje školu prezenčne.

            2. Ak je žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti informujete lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Ste povinný oznámiť škole povinnú izoláciu svojho dieťaťa. Žiaci 5. - 9. ročníka sa majú možnosť  zúčastniť dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. V 1. - 4. ročníku prebieha prezenčné vzdelávanie a škola žiaka eviduje ako neprítomného Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára. 

            3. V prípade negatívneho výsledku testu podľa § 1 ods. 2 písm.a) a § 2ods. 2 písm.a) vyhlášky č.16 Úradu verejného zdravotníctva z 30. októbra 2020(ďalej len „vyhláška č. 16“) je možné vstúpiť do vnútorných a vonkajších  priestorov školy alebo školského zariadenia až po tom, ako sa osoba preukáže potvrdením o negatívnom výsledku testu.

            Podľa § 1 ods. 3a § 2ods. 3 vyhlášky č. 16 je riaditeľ alebo ním poverený zamestnanec oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia preukázanie sa negatívnym výsledkom testu alebo potvrdenie o výnimke podľa vyhlášky č. 16. b).

            4. V prípade, že sa osoba nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke, v zmysle vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia.

            5. Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 16 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať  v zmysle bodu 5.Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. V tomto prípade ide o 3. november, 4. november, 5. november, 10. november a11. november 2020. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            6. Žiak prvého až štvrtého ročníka základnej školy, ktorý sa nezúčastnil testovania, má podľa § 1 ods.2 písm.f) a q) vyhlášky č. 16 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie o bezinfekčnosti.

            Tlačivo o vyhlásení bezinfekčnosti bude 3.11. dostupné pre zákonných zástupcov aj pred budovou školy.

            vyhlasenie_zak.zastupcu_o_bezinfekcnosti_-_2.11._2020(1).pdf

             

          • Tento rok Halloween trošku inak

          • Nezvyčajný školský rok si vyžaduje aj nezvyčajný Halloween. Žiacka školská rada a kabinet ANJ pre Vás vymysleli Happy Halloween doma :-). Zapoj sa aj Ty a  do 30.10. 2020 pošli fotografiu svojej škrabošky, kostýmu, vyfarbeného obrázka, vyrezanej tekvice či dekorácie svojej pani učiteľke ANJ alebo p. učiteľke Körösiovej cez edupage alebo messenger. Všetky fotografie zverjeníme vo FB skupine našej školy: ZŠ J. C. Hronského, Šaľa

          • Zmena vo vyučovaní od 26.10. do odvolania

          • Od pondelka 26. októbra 2020 do odvolania  prechádza na dištančnú výučbu 2. stupeň ZŠ. Dištančná výučba sa týka žiakov 5. až 9. ročníka.  Žiaci dnes dostali od svojich triednych učiteľov rozvrh na obdobie počas dištančného vzdelávania. Účasť žiakov na dištančnom vzdelávaní je povinná. Žiaci sú povinní plniť si svoje školské povinnosti  a zúčastňovať sa vyučovacieho procesu podľa rozvrhu. Neprítomnosť žiaka na online vyučovaní musí ospravedlniť jeho zákonný zástupca u triedneho učiteľa telefonicky alebo písomne cez edupage alebo mail.

            Žiaci 1. až 4. ročníka pokračujú vo vzdelávaní v škole podľa rozvrhu. Od pondelka 26. októbra 2020 do 27. novembra 2020  sa na prvom stupni ruší 6. vyučovacia hodina, žiaci teda budú končiť podľa rozvrhu štvrtou, resp. piatou hodinou.

             Pre žiakov 1. až 4. ročníka bude zabezpečený obed v ŠJ  aj prevádzka ŠKD v popoludnajších hodinách do 15,30. Prosíme však rodičov, aby v danej situácii zvážili pobyt detí v ŠKD.

             

          • Od 13.10. 2020 zmeny v prevádzke ŠKD

          • Vážení rodičia,

            na základe usmernení MŠVVaŠ SR sa od 13. 10. 2020 ruší prevádzka ranného školského klubu a popoludňajšia činnosť ŠKD sa ukončuje o 15, 30 hod.

          • COVID-19

          • Vážení rodičia,

            vzhľadom na zhoršenú situáciu ochorenia COVID-19 Vás chceme požiadať, aby ste deťom zdôraznili potrebu nosenia rúšok, pravidelné umývanie a dezinfekciu rúk v škole. V škole dbáme na dodržiavanie všetkých bezpečnostných opatrení, pretože chceme, aby sa deti v našej škole cítili bezpečne. Ďakujeme.

          • Opatrenia COVID 19

          • Vážení rodičia,

            opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na školách do 1. októbra 2020 v interiérových priestoroch s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov. Povinnosť preventívneho nosenia rúšok platí od 14. septembra 2020 od 18:00 hod. do 1. októbra 2020 pre pedagógov a odborných zamestnancov a žiakov druhého stupňa základných škôl.  

            Nosenie rúšok v triedach nie je povinné pre mladšie deti, teda tie, ktoré navštevujú prvý stupeň základných škôl (ide o ucelený a nemeniaci sa kolektív; deti nosenie rúšok ťažšie znášajú; ak ho však budú na tvári akceptovať, jeho nosenie odporúčame).

            V rámci usmernení naďalej platí zákaz vstupu zákonných zástupcov do budovy školy. Prosíme aj rodičov prvákov, aby od 16.9. 2020 do budovy školy už nevstupovali.

            Naďalej platí opatrenie nemiešať skupiny žiakov nad rámec ŠKD, preto pokračujeme v nastavenom režime - bez rannej družiny, ŠKD do 16:30, telocvične budú naďalej zatvorené, na hodinách ETV a NAV sa žiaci nebudú zoskupovať v rámci ročníka. Ďakujeme za rešpektovanie opatrení.

          • Údaje o žiakoch pre RÚVZ

          • Vážení rodičia,

            Regionálny úrad verejného zdravotníctva v rámci opatrení COVID-19 požaduje od škôl určité údaje o žiakoch a rodinných zástupcov. Tieto údaje budú v najbližších dňoch od Vás vyžadovať triedni učitelia. Ďakujeme za spoluprácu.

          • BIELA PASTELKA -17.9.2020

          • Každoročná verejná zbierka BIELA PASTELKA sa tento rok zrealizuje v škole 17.9.2020. Príspevok je dobrovoľný. Za príspevok v hodnote 1€ dieťa dostane bielu spinku.

          • Opatrenia COVID-19

          • Vážení rodičia,

            opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR sa predlžuje povinnosť nosiť rúška na školách do 1. októbra 2020 v interiérových priestoroch s výnimkou času potrebného na konzumáciu jedál a nápojov. Povinnosť preventívneho nosenia rúšok platí od 14. septembra 2020 od 18:00 hod. do 1. októbra 2020 pre pedagógov a odborných zamestnancov a žiakov druhého stupňa základných škôl.  

            Nosenie rúšok v triedach nie je povinné pre mladšie deti, teda tie, ktoré navštevujú prvý stupeň základných škôl (ide o ucelený a nemeniaci sa kolektív; deti nosenie rúšok ťažšie znášajú; ak ho však budú na tvári akceptovať, jeho nosenie odporúčame).

            V rámci usmernení naďalej platí zákaz vstupu zákonných zástupcov do budovy školy. Prosíme aj rodičov prvákov, aby od 16.9. 2020 do budovy školy už nevstupovali. Ďakujeme za rešpektovanie opatrení.

          • Ponuka krúžkov v ZŠ J.C. Hronského v školskom roku 2020/2021

          • Vážení rodičia,

            v školskom roku 2020/2021 sme pre deti opäť pripravili krúžky, ktoré sa budú realizovať v priestoroch našej ZŠ v popoludňajších hodinách( od 13,30 resp. od 14,00 hod.) od októbra 2020. O termíne nahlasovania detí do krúžkov Vás budeme informovať.

          • Rozhodnutie o prijatí

          • Milí rodičia,

            ak ste si ešte neprevzali rozhodnutie o prijatí Vášho dieťaťa do našej ZŠ, rozhodnutie si môžete prevziať u pani Mandákovej 2.9.2020.