• Zisťovanie záujmu

          • Vážení rodičia, na pokyn zriaďovateľa zisťujeme u rodičov detí 1. stupňa s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a rodičov žiakov, ktorým podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu.záujem o prezenčné vyučovanie od  8.3.2021. V prípade záujmu nás kontaktujte mailom zsjchronskeho.rodicia@gmail.com.

          • 8.2. 2021 sa ZŠ v Šali neotvoria

          • Dnes primátor mesta Šaľa oznámil, že v Šali sa od 8.2. 2021 školy neotvoria.
             

            V našom meste sme po dvoch testovaniach a na víkend pripravujeme tretie. Napriek tomu sa nám nedarí nákaze nasadiť „opraty“. Počet obyvateľov nakazených koronou kriticky narastá. Podniky začínajú mať problémy s personálom a choroba sa nevyhýba ani verejným inštitúciám a ani učiteľom, lekárom a ďalším dôležitým častiam spoločnosti. V stredu vláda rozhodla, že zmení Covid semafor a umožní otvoriť školy aj v pandémiou najviac postihnutých častiach Slovenska. Svoje stanovisko by k tomuto mali ešte vydať aj regionálne úrady verejného zdravotníctva. Do tejto chvíle, teda štvrtok poobede takéto stanovisko nemáme. Po porade so školským úradom aj s riaditeľmi škôl, školy v pondelok 8. februára neotvoríme. Našim cieľom nesmie byť neuvážené otvorenie škôl, ani vytváranie iných príležitostí pre masívne šírenie nákazy. Rovnako materské školy. V súčasnosti sú otvorené pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry a ich plné fungovanie najmenej o týždeň odložíme.

            V tejto súvislosti sa na mňa dnes listom obrátilo aj desať lekárov pre deti a dorast z nášho okresu s prosbou, aby sme v tejto situácii neotvorili materské školy v plnom režime.

            Nie je to jednoduché rozhodovanie a naozaj som vďačný lekárom, učiteľom základných aj materských škôl a aj ďalším zainteresovaným, že sa k tomu postavili veľmi zodpovedne. Všetci by sme boli najradšej, keby sme v pondelok mohli deti poslať do škôl, ale nie za cenu, že ich ohrozíme a ohrozíme aj rodičov, či zamestnancov týchto inštitúcií. Verím, že najbližšie dni nám umožnia prijať od 15. februára iné rozhodnutie, ale 8. februára v meste Šaľa materské školy ani základné školy neotvoríme.

            Od 8. februára teda budú materské školy naďalej fungovať ako doteraz, teda pre deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a rovnako bude fungovať aj školský klub detí na základnej škole Ľ. Štúra tak ako doteraz.

          • Oznam pre zákonných zástupcov k ukončeniu prvého polroka školského roka 2020/2021

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme vám, že žiaci 1. ročníka a žiaci v triedach pre mimoriadne nadané deti ( 1.- 4. ročník) budú hodnotení slovne. Žiaci 2.- 9. ročníka budú hodnotení známkou.

            Podľa § 55 ods. 10a 11školského zákona„(10)V posledný vyučovací deň prvého polroka školského roka triedny učiteľ vydá žiakovi  výpis  slovného  hodnotenia  alebo  klasifikácie  prospechu  a  správania  žiaka  za  prvý polrok. Tento výpis nie je verejnou listinou. V momentálnej situácii bude výpis zákonným zástupcom žiaka doručený elektronicky prostredníctvom školskej  edupage platformy. Vysvedčenie za prvý polrok sa vydáva na základe žiadosti plnoletého žiaka, zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

            Pre žiakov, ktorých nebolo možné vyskúšať v prvom polroku školského roka 2020/2021 sa riadny termín na vyskúšanie a hodnotenie žiakov za prvý polrok školského roka 2020/2021 predlžuje do 31. marca 2021; týmto žiakom sa výpis polročného vysvedčenia vydá 31. marca 2021, pričom prvý polrok školského roka 2020/2021 skončí 31. januára 2021. 

            Ak bol žiak priebežne hodnotený počas prvého polroka a priebežné hodnotenie nie je postačujúce pre klasifikáciu žiaka v jednotlivých vyučovacích predmetoch (napríklad ak žiak nemá dostatočný počet známok), nie je potrebné konať komisionálnu skúšku z príslušného predmetu. Takého žiaka možno do 31. marca 2021 vyskúšať a hodnotenie zaradiť do priebežného hodnotenia prvého polroka. Následne sa vykoná jeho celkové hodnotenie za prvý polrok školského roka 2020/2021 a 31. marca 2021 možno vydať žiakovi výpis slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok. 

          • Pokračovanie v dištančnom vzdelávaní

          • Vážení rodičia,

            od 18.1. 2021 budú žiaci všetkých ročníkov naďalej pokračovať v dištančnom štúdiu.

            Pre deti zákonných zástupcov pracujúcich v kritickej infraštruktúre a pre deti zákonných zástupcov, ktorým povaha práce neumožňuje vykonávať ju z domácnosti, bude od 18.1. 2021 otvorený Školský klub detí v ZŠ Ľ. Štúra. Rodičia, ktorí máte záujem o prihlásenie dieťaťa do ŠKD v ZŠ Ľ. Štúra, kontaktujte nás mailom: zsjchronskeho@gmail.com

             

             

             

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            v súčasnosti nemáme z MŠVVaŠ SR aktuálne informácie o nástupe žiakov do škôl od 11.1. 2021. Situáciu pozorne sledujeme a čakáme na rozhodnutie ministra školstva, vedy, výskumu a športu. Po získaní potrebných informácií vás budeme ihneď informovať, či žiaci 11.1.2020 do škôl nastúpia a za akých podmienok.

          • Vianočné prianie

          • Milí kolegovia, rodičia a žiaci,

             

            každý z nás sa teší na príchod najkrajších sviatkov roka, berieme ich ako nádherný čas porozumenia a
            lásky k blízkym. V tom dlhom rade dní celého roka je to čas, kedy ľudia zvyčajne majú k sebe bližšie.
            Otvárame svoje srdcia viac ako inokedy. Aj keď si to nepripúšťame, naše podvedomie to cíti - očisťuje
            nás očakávanie príchodu týchto krásnych chvíľ.

            Doprajme pokoj našej duši a srdcu, objavme sami seba a vtedy objavíme v našom okolí aj iných ľudí a možno preto sa ten náš kúsok sveta, v ktorom žijeme, stane lepším. Vianoce sa označujú ako najľudskejšie a najláskavejšie obdobie v roku. Aj v tomto pandémiou poznačenom roku sa o niekoľko dní rozozvučia všetky zvony sveta a oznámia príchod čarokrásnych Vianoc. Skúsme zabudnúť na všetky starosti a prežime tieto sviatky v láske, šťastí a svornosti. Nech tichá hudba veselosti nám počas celých Vianoc znie, nech rok nastávajúci nám pokoj, zdravie a šťastie prinesie.


            Prajem Vám, nech sú Vianoce vo Vašich domácnostiach plné lásky, pokoja, dobrej vôle a štedrosti.

            Mgr. Katarína Grznárová

          • Prerušenie prevádzky školskej jedálne od 11.12. 2020 do odvolania

          • Oznamujeme zákonným zástupcom žiakov 1. - 4. ročníka, že na základe rozhodnutia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre sa od 11.12.2020 prerušuje prevádzka školskej jedálne pri našej základnej škole.

            ŠKD bude dňa 11.12.2020 v prevádzke len pre deti rodičov, ktorí nemajú možnosť si dieťa vyzdvihnúť ihneď po vyučovaní. Obed deti zabezpečený nemajú.

            Od 14.12.2020 sa prerušuje aj prevádzka ŠKD do odvolania. Deti budú opúšťať budovu školy po ukončení vyučovania.

            V  dňoch od 14.12 do 18.12. 2020 môže škola zabezpečiť prevádzku ŠKD v nevyhnutných prípadoch, ale dieťa je potrebné prihlásiť u triedneho učiteľa do 11.12.2020 do 12.00 hod.

             

            Mgr. Katarína Grznárová

            riaditeľka školy

        • Keď prišiel aj Mikuláš
          • Keď prišiel aj Mikuláš

          • Začiatkom decembra ostalo v našej škole rušno smiley. Do školy zavítala pani Zima so svojimi pomocníkmi. V škole nám vyrástol vianočný les, postavili sme snehuliakov, vyrábali darčeky. Do krabíc od topánok sme zabalili obrovské množstvo láskyheart, napísali pozdravy pre starkých do domovov dôchodcov a v piatok prišiel aj Miklášsmiley

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

          • „Potešiť niekoho, kto nečaká darček“ je celoslovenská výzva, do ktorej sa naša škola rozhodla znova zapojiť. Budeme zbierať 🎁🎁 plné lásky pre seniorov, ktorí to teraz potrebujú viac ako kedykoľvek predtým.

            Ak tento skvelý projekt nepoznáte, pozrite sa, akí štedrí boli naši žiaci, rodičia či zamestnanci školy minulý rok.


            →  https://www.facebook.com/groups/1562888790612114/permalink/2559439127623737/

            →  https://sala.dnes24.sk/salania-prispeli-na-dobru-vec-s-laskou-naplnili-krabice-od-topanok-foto-348142


            Zbierku budeme musieť prispôsobiť súčasnej situácii. Bude prebiehať LEN 2 TÝŽDNE a to v období 23.11.-6.12.2020. 

             

            TIPY, ČÍM NAPLNIŤ KRABIČKU:

             

            Najprv sa rozhodnite, či krabičku spravíte pre babičku či deduška.

            1. niečo teplé: káva, ovocný čaj, bylinkový čaj, cappuccino, horúca čokoláda, horúci nápoj
            2. niečo slané: slané keksy, praclíky, kukuričné chrumky, krekry
            3. niečo sladké: keksík, perníčky, šalviové cukríky, hroznový cukor, DIA keksy, DIA čokoláda, piškóty, plnený croissant, ovocné detské taštičky, detská výživa, krabičkový džúsik, maslové keksy, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie, detský nápoj so „sosáčikom“ na pitie
            4. niečo voňavé: sprchový gél, šampón, tekuté mydlo, vlhčené obrúsky, telové mlieko, sprej, krém na ruky, krém na nohy, krém na tvár, balzam na pery, zubná pasta, corega tablety, toaletná voda
            5. niečo na seba: teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, veselé ponožky, tielko, textilné vreckovky, malý mäkký uteráčik
            6. niečo na čítanie: krížovky, časopisy ako Slovenka/ Život, Žena a život/ Napísal život/ Zdravie; kniha básní, duchovná literatúra, motivačná literatúra, knihy s pozitívnou tematikou, vlastnoručne napísaný list od srdca
            7. niečo pre potešenie: kresbičky od detí, prázdne pohľadnice s nalepenou známkou (1 môže byť aj s Vašou vypísanou adresou, ale nemusí), drobnú vianočnú dekoráciu, soška anjelika, malý vankúšik, nahrievací vankúšik, malý plyšový macko do ruky, náramok na ruku, ruženec, pekná šálka, veselý pohár so slamkou, hrebeň

            Môžete pribaliť aj rúško a dezinfekciu na ruky.

            Veľmi Vás chcem poprosiť, či by mohli deti vyrobiť či nakresliť obrázok s venovaním a vinšom. Máme informácie z min. roka, že sa tomu seniori veľmi potešili.


            ČO NEDAŤ DO KRABIČKY!

            1. použité alebo špinavé veci, otvorené potraviny alebo potraviny po záručnej dobe, čerstvé ovocie alebo trvanlivé potraviny
            2. priveľké veci, ktoré zaberú veľkú časť krabice, špecifický kus oblečenia ( tepláky, sveter, pyžamo - ťažko trafiť, že krabičku dostane niekto práve s touto veľkosťou oblečenia)
            3. sviečky, zapaľovače, čistiace prostriedky, lieky, alkohol, šumivé rozpustné tablety do vody, nebezpečné predmety (ostré nožničky, pilníky atď.)
            4. zbytočnosti, ktoré Vám samým doma zavadzajú.


            Mimoriadna situácia si vyžaduje mimoriadne inštrukcie. Všetkých Vás veľmi PROSÍME, ktorí sa tento rok rozhodnú potešiť neznámeho seniora, o dodržiavanie týchto hygienických pokynov:

            Pred prípravou krabičky si dôkladne umyte ruky mydlom alebo dezinfekciou. Počas prípravy nekašlite a nekýchajte na krabičku.
            Hotovú krabičku neuzatvárajte, obaľte zvlášť vrch a spodok vianočným papierom tak, aby bola otvárateľná a aby sa dala ešte skontrolovať.

            Nie je možné odovzdávanie krabíc hromadne v jeden dohodnutý termín. Prosíme Vás o telefonické (0907 627  084) či písomné dohodnutie (messenger, sms, edupage) si termínu odovzdania krabice s našou školskou kontaktnou osobou Mgr. Zuzanou Urbancovou.

            Pri odovzdaní krabičky sa za každých okolností chráňte rúškom alebo iným prekrytím dýchacích ciest. Pri odovzdaní dodržujte odstup od osoby, ktorej krabicu podávate. Krabičku položte napr. na blízky múrik, schod prípadne lavičku a odstúpte, aby si ju kontaktná osoba bezpečne prevzala. Chránite tak seba i ostatných. 

            1.stupeň môže krabičky osobne odovzdať ráno pri vstupe do budovy. Pani učiteľky triedne sa so žiakmi dohodnú, či budú robiť aj spoločne krabičku.

            2.stupeň taktiež ráno alebo počas dňa po dohode s p.Urbancovou.


            Krabičky budú prechádzať dvojitou karanténou. Prvá karanténa 96 hodín prebehne u nás v izolovanej miestnosti. Druhá karanténa krabičky prebehne priamo v zariadeniach pre seniorov.

            Osobné odovzdávanie krabíc v domovoch pre seniorov so sprievodným programom nie je tento rok možné. Veríme, že o rok sa opäť budeme tešiť pri spoločnom programe.

            Projekt je založený na vzájomnej dôvere a dobrosrdečnosti, preto sa balíčky od nás určite dostanú do tých správnych rúk. Robíme to z lásky a úcty k seniorom a najmä preto, aby sme ich potešili.

            Prosíme, dávajte na seba i svojich blízkych pozor. Užite si prípravu krabičiek, ako to len pôjde, a naplňte krabičky i seba veľkou láskou. ĎAKUJEME všetkým vopred, ktorí sa rozhodnú zapojiť do tejto úžasnej zbierky s povinnosťou dodržať tohtoročné mimoriadne opatrenia.